Lucht koelen of verwarmen op grote hoogte: geen probleem voor het variabele geometrie plafondrooster TA-DGV.

Sporthallen, theaters, zwembaden of een bioscoop: in de zomer is het er snel te heet, in de winter te koud. Het koelen of verwarmen van lucht in ruimten met hoge plafonds is altijd een grote uitdaging. Deze hoge ruimten zijn moeilijk op temperatuur te krijgen en te houden. Hoe krijg je de lucht in een ruimte met hoge plafonds op de juiste temperatuur en goed doorspoeld?

Koelen én verwarmen op grote hoogte

We kennen het principe van warmte lucht stijgt, het duurt dus even voordat je een hal met een hoog plafond op een prettige temperatuur hebt en egaal is verwarmd. Airmex heeft er een perfecte oplossing voor: het plafondrooster TA-DGV.

En met hoog bedoelen we ook echt hoog: de TA-DGV is het ideale plafondrooster voor plafondhoogtes van 5 tot wel 15 meter.

Variabele geometrie

Dit hooginducerende plafondrooster heeft een variabele geometrie. Dat betekent dat je via het rooster een ruimte zowel kunt koelen als verwarmen dankzij een beweegbare kern. Die kern kun je met de hand instellen, via thermisch contact (geheugenmetaal) of met een motor.

Volledig instelbaar uitblaaspatroon

Het uitblaaspatroon van dit rooster laat zich zo eenvoudig instellen – horizontaal voor koude lucht, verticaal voor warme lucht en alle standen ertussenin. Dankzij de traploze instelbaarheid kunt u een perfecte luchtverdeling realiseren in elke hoge ruimte en elke situatie.

Bewezen Functionaliteit

De TA-DGV is uitvoerig getest in een klimaatlaboratorium met een variabele plafondhoogte. Diverse rooktests bewezen de uitstekende werking van dit rooster. We selecteren dit plafondrooster met de modernste 3D-software, die is voorzien van EFD (Engineering Fluid Dynamics)

Bent u op zoek naar een thermoregulerend plafondrooster met variabele geometrie voor montage op grote hoogte, zoals in een magazijn of een bioscoop, dan is de TA-DGV een uitstekende keuze.

Breed inzetbaar

TA-DGV is in verschillende modellen, bedieningen en maatvoeringen leverbaar en is geschikt voor luchthoeveelheden van 400 tot 3500 m3/h. Het rooster wordt vervaardigd uit staalplaat, de buitenring is van aluminium. Voor de afwerking kunt u kiezen uit een RAL-kleur naar keuze.

Meer weten over dit product?

Bekijk in catalogus Neem contact op