Dit lichtgewicht EPS plenum met een rechte stalen aansluiting combineert uitstekende luchttechniek met eenvoudige en robuuste montage.

Er bestaan in de huidige markt traditionele stalen en ISO plenumboxen. Beide versies hebben voor- en nadelen. Staal is zwaar en er wordt meerprijs gerekend op het inwendig isoleren. Traditionele ISO boxen zijn lichter, maar hebben over het algemeen een schuine kunststof aansluiting, waardoor de aansluiting van de slang er voor kan zorgen dat het rooster paneel van de plenum wijkt. 

Wij hebben beide problemen opgelosten en hebben een lichtgewicht EPS ontwikkeld met de voordelen van een stalen rechte aansluiting. Zo heb je altijd een robuuste aansluiting zonder te wijken. 

Een stalen rechte aansluiting heeft als voordeel dat de slang geen bocht hoeft te maken naar de rooster aansluiting. Hierdoor ligt de slang op het verlaagde plafond en zorgt het gewicht van de slang niet voor een wijkend rooster paneel op de plenumbox.
Onze stalen aansluiting is optioneel ook leverbaar met een volumeregelaar.

Past op een veelvoud aan roosterpanelen.

Ons EPS plenum is slechts 300mm hoog, heeft aansluitingen van 125 t/m 250mm en past op zo goed als alle 594x594mm plafondroosters uit de markt met een omgezette kant. Het plenum heeft een gewicht van slechts 650 gram en alle beugels en montage bruggen worden standaard meegeleverd.

Perfecte montage

De meeste boosterpanelen passen op ons EPS plenum. Als het rooster paneel in 90 graden haaks gezet is op 594x594mm, zal het probleemloos passen en makkelijk te monteren zijn.

De EPS plenumbox is daarnaast isolerend en voldoet aan brandklasse B1 (DIN4102).

Supersnelle levertijden en een slimme verpakking

Onze EPS plenums liggen op voorraad bij diverse nationale en internationale partners. Wij zijn zelf in staat binnen zeven werkdagen, honderden plenums te produceren met specifieke aansluit maten. Door het ontwerp van het plenum en de verpakking passen er 48-stuks op een enkele pallet, waardoor de transportprijzen enorm gereduceerd kunnen worden.

Meer weten over dit product?

Bekijk in catalogus Neem contact op