Bij woningbouwprojecten, ook die in het luxe segment, worden nog steeds standaard traditionele luchtventielen in vaste plafonds geplaatst. Jammer, want een lijnrooster is een veel mooiere oplossing voor de toe- en afvoer van gekoelde en verwarmde lucht.

Bij de afwerking van een ruimte gaat het om de esthetische details. Daarom verbaast het ons elke keer weer dat er in prachtige villa’s nog vaak met lelijke, ronde traditionele luchtventielen wordt gewerkt.

Smalste lijnrooster van Nederland

Een lijnrooster staat mooier en kan bijna onzichtbaar worden weggewerkt. De breedte van lijnrooster type TA-THIN is 15mm en de sleuf is slechts 8mm breed, waarmee dit lijnrooster het smalste rooster van Nederland is. Het wordt standaard geleverd in het satijnglanzend aluminium en is tegen meerprijs leverbaar in elke gewenste RAL-kleur.

Maatvoering en montage lijnrooster type TA-THIN

Dit lijnrooster heeft geen omranding en kan probleemloos worden ingestuct. De inbouwhoogte (met plenum) is 174mm. In stalen plafonds kunt u kiezen voor tussenbouwmontage.
Een vaakvoorkomende lengte is 1000mm. Wilt u ‘m korter of langer? Dat kan, in stappen van 1mm. Airmex staat voor maatwerk. De minimale lengte is 300mm en bij lengtes vanaf 2000mm kunt u de lijnroosters eenvoudig aan elkaar koppelen.

Lijnrooster met volledig instelbare trommel

Dit trommel lijnrooster met een al dan niet geïsoleerde plenumbox (Ø 80mm) heeft een volledig instelbaar uitblaaspatroon, middels trommels. Die kunnen eruit, als u het lijnrooster alleen voor retourlucht gebruikt. Er zit optioneel ook een volumeregelaar op de plenumbox. Vergeet die ronde afzuigroosters en kies voor een veel mooiere oplossing voor de toe- en afvoer van gekoelde en verwarmde lucht.

Meer weten over dit product?

Bekijk in catalogus Neem contact op