Wij Introduceren een nieuwe Cubic luchtkwaliteit monitor, die de complete situatie van een binnenruimte kan weergeven op het display

De Airmex / Cubic TA-AM7000 serie wordt gebruikt om de luchtkwaliteit constant weer te geven. De hoogwaardige interne sensoren geven direct inzicht in het fijnstof niveau, CO2 level, temperatuur en de luchtvochtigheid. Ook is een Cubic Pro leverbaar met een extra sensorpakket, waarbij het plug en play tevens de VOC en Formaldehyde waarde op het display weergeeft. De compacte CUBIC luchtkwaliteit sensoren kunnen op iedere gewenste plek geplaatst worden en worden aangesloten middels een bijgeleverde USB kabel. 

CO2 als indicator om de luchtkwaliteit in beeld te krijgen

De gemiddelde CO2 concentratie buiten in Nederland is 455 ppm. Op het moment dat het er in een binnenruimte een te hoog CO2 niveau wordt bereikt, is aandacht vereist aan de ventilatie van de ruimte. Een CO2 monitor geeft dus een goed beeld van de luchtkwaliteit binnen. Onze monitoren zijn tevens standaard uitgerust met een PM2.5 fijnstof sensor, waardoor het complete beeld van de luchtkwaliteit op een display inzichtelijk is. Ook is onze monitor standaard nog voorzien van een temperatuur en vocht indicatie. 

Twee verschillende versies Basis & Pro 

 

CO2 monitoren als indicator voor transmissie COVID-19 ?

In veel modelleringen blijkt dat het risico op besmettingen groter wordt naarmate de CO2 concentratie hoger wordt in een afgesloten ( slecht geventileerde ) ruimte. Als drempelwaarde wordt hier vaak 900 ppm voor aangenomen, waarbij het risico toeneemt op besmetting. Voor luchtgedragen transmissie ( Aerosolen ) is het dus noodzaak te weten of het ventilatie systeem voldoet. Indien een ruimte voldoende geventileerd wordt, zal het CO2 niveau dus laag zijn en de kans op besmetting verkleind worden. Een CO2 monitor geeft laagdrempelig weer hoe het gesteld is met de kwaliteit van de lucht en of er voldoende verse lucht in een ruimte wordt toegevoegd. 

Standaard ook voorzien van een PM2.5 fijnstof sensor

Fijnstof is luchtvervuiling, wat ernstige gezondheidsklachten kan veroorzaken. De normen voor fijnstof worden in Europa op veel plaatsen helaas overschreden. In Nederland wordt zelfs 35 dagen per jaar de norm niet gehaald. Fijnstof wordt verdeeld in grote: "PM10, PM2.5 en PM0,1". PM staat voor Particulate Matter, waarbij het getal iets zegt over de diameters in micrometer. Wij leveren in onze monitor, naast een CO2 sensor, ook een extra PM2.5 fijnstof sensor, zodat hierbij een veel beter totaalbeeld ontstaat van de luchtkwaliteit in een binnenruimte.

Hoogwaardige interne sensoren en met CE keurmerk

Onze Cubic monitor voldoet aan alle gestelde eisen en is voorzien van een hoogwaardige zelfkalibrerende NDIR CO2 sensor. Ook verandert de kleurstelling van het display in groen, oranje of rood. Alle specificaties van het interne sensorpakket kunt u hieronder vinden. 

Nieuwe regelgeving; "CO2 sensoren zijn inmiddels verplicht in België !"

In alle openbare ruimtes is het vanaf 9 juni 2021 verplicht om een goed zichtbare CO2-meter te installeren, zodat bezoekers en werknemers zelf kunnen controleren hoe het met de luchtkwaliteit binnen is gesteld. 

interessante bronnen en informatie van derden in België:

Partner en certificaat houder van Viridi Air & de Cubic op Youtube 

Bedrijven die voldoen aan de schone lucht beoordelingscriteria, worden Viridi Air Partner en ontvangen een betrouwbare erkenning. 

Meer weten over dit product of direct bestellen ?

Neem contact op