Voor een nauwkeurige regeling van contante luchthoeveel­heden in HVAC installaties gebruik je een constant volumeregelaar.

Het inregellen van installaties is vaak een tijdrovende klus. Met een constant volume systeem wordt dit een stuk eenvoudiger.

Hoe werkt een constant volumeregelaar ? 

Een CAV klep werkt zonder hulpenergie. De gelagerde regelklep wordt door de aërodynamische krachten in een zodanige stand gehouden dat de ingestelde luchthoeveelheid druk onafhankelijk constant gehouden wordt. De gewenste, constante luchthoeveelheid kan middels een draaiknop ( tussenbouw versie ) of met een torx T9 schroevendraaier (kunststof versie ) worden ingesteld op de gewenste luchthoeveelheid. Een constant volumeregelaar is eenvoudig te monteren, onderhoudsvrij en mag horizontaal of verticaal gemonteerd worden. 

Tip: indien je een constant volumeregelaar op een afstand van 3x de diameter monteert voor een bocht of aftakking is de afwijking het kleinst.

Twee verschillende versies

Wij leveren de constant volumeregelaars in de uitvoering staal en kunststof. De stalen variant is voor tussenbouw montage en de kunststof versie wordt gemonteerd in de buis. 

Levertijden en voorraden

Zowel de stalen variant (TA-RCCK) alsmede de kunstof insteek variant (TA-KCRK) houden wij ruimschoots op voorraad in ons magazijn in Antwerpen. Hierdoor zijn wij in staat binnen enkele dagen kleine tot middelgrote projecten uit voorraad uit te leveren. 

Meer weten over dit product?

Bekijk in catalogus Neem contact op